مجله خبری تکنولوژی استوک کالا

بررسی تخصصی لپتاپ و راهنمای لوازم خانگی

مجله خبری تکنولوژی استوک کالا

بررسی تخصصی لپتاپ و راهنمای لوازم خانگی

در اینجا سعی می کنم انواع لوازم خانگی بررسی کنم و سایت های مفید رو معرفی کنم. راهنمای خرید لوازم خانگی - نظرات درباره لوازم خانگی - معرفی فروشگاه های برتر لوازم خانگی

پیوندها

۳ مطلب در تیر ۱۴۰۳ ثبت شده است

علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک! بررسی تمامی دلایل

علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک چیست؟ برای این که بدانید چرا یخچال یخ میزند و چطور باید از این مشکل خلاص شوید، با ما باشید.


آیا تابه‌حال با یخ‌زدن مواد غذایی داخل یخچال بدون برفک مواجه شده‌اید؟ این مشکل علاوه بر اینکه بسیار آزاردهنده است، می‌تواند به مواد غذایی هم آسیب رسانده و در نهایت باعث خرابی یخچال بعد از مدتی بشود. با اینکه طراحی یخچال‌های بدون برفک به‌گونه‌ای است که مواد غذایی در این نوع یخچال‌ها به‌هیچ‌وجه یخ نمی‌زند، بااین‌حال گاهی اوقات ممکن است شاهد یخ‌زدن مواد غذایی و برفک زدن یخچال باشیم. این پدیده معمولا به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک بپردازیم و روش برطرف کردن این مشکل را به شما آموزش دهیم.

فریزر فراستینگ چیست؟

فراستینگ فریزر (Freezer Frosting) یا برفک یخچال، به ایجاد یخ روی دیواره‌ها و قفسه‌های داخل یخچال گفته می‌شود. این پدیده معمولا در نوسانات دمایی یا افزایش رطوبت در قفسه‌ها ایجاد می‌شود.

بررسی علت یخ زدن داخل یخچال

یخ‌زدن یخچال‌فریزر همان‌طور که در بالاتر اشاره کردیم، می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله نوسانات دمایی، افزایش رطوبت و غیره ایجاد شود. حال در ادامه به بررسی دقیق‌تر دلایل این پدیده می‌پردازیم:

1. اختلال در تنظیمات دمایی یخچال

به طور استاندارد، محدوده دمایی بهینه یخچال برای نگهداری مواد غذایی تازه بین 38 تا 40 درجه فارنهایت است. اگر غذای شما در حال یخ زدن است، ممکن است تنظیم دمای یخچال به طور تصادفی پایین تر از حد استاندارد آمده باشد.

درصورتی‌که سنسور اتوماتیک تنظیم دمای یخچال شما با اختلال روبرو شده، می‌توانید این کار را به طور دستی انجام دهید و دمای یخچال را روی دمای گفته شده قرار دهید.

2. مسدود شدن دریچه های هوا

یخچال‌ها از دریچه‌های هوا برای گردش هوای سرد و تامین دمای ثابت در سرتاسر محل نگهداری استفاده می‌کنند. مسدودشدن این دریچه‌ها باعث ثابت ماندن هوای سرد در یک نقطه از یخچال‌فریزر و در نهایت یخ‌زدن مواد غذایی می‌شود.

گاهی اوقات پیش می‌آید که محل قرارگیری مواد غذایی، باعث مسدودشدن این دریچه‌های هوا می‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌کنیم مواد غذایی را در یخچال به‌گونه‌ای قرار دهید که با هیچ یک از دریچه‌های هوا تماس نداشته باشند.

3. نشتی درزگیرهای درب یخچال

درزگیرهای اطراف درب یخچال و فریزر به حفظ هوای سرد و ورود هوای گرم به یخچال کمک می‌کنند. درصورتی‌که یک یا هر دوی این درزگیرها نشتی داشته باشند، یخچال شما برای حفظ دمای ثابت سخت‌تر کار می‌کند و مواد غذایی را منجمد می‌کند؛ همچنین ورود هوای گرم به یخچال‌فریزر، یکی دیگر از علت یخ زدن داخل یخچال بدون برفک به دلیل نشتی درزگیرهای درب یخچال است.

اگر متوجه پاره شدن، تاب برداشتن و نشتی درزگیرهای یخچالتان شده‌اید، فورا آن‌ها را تعویض کرده و از درزگیر باکیفیتی برای جایگزینی، استفاده کنید.

4. خرابی ترموستات

در صورتی که عملکرد ترموستات یخچال با اختلال روبرو شده باشد، نمی‌تواند دمای داخل یخچال را کنترل کند و این موضوع در نهایت می‌تواند باعث برفک زدن یخچال شما شود. از اصلی‌ترین دلایل خرابی ترموستات یخچال می‌توان به مواردی همچون آسیب دیدگی سنسور، قطعی در اتصالات یا برد کنترل معیوب اشاره کرد.

5. پرکردن بیش از حد یخچال

شاید عجیب باشد، اما یکی دیگر از دلایل یخ زدن موادغذایی در یخچال، پرکردن بیش از حد آن از مواد غذایی است. زمانی که یخچالتان را بیش از حد پر می‌کنید، جریان هوا داخل دستگاه محدود شده و دمای سرد گیر افتاده در یک نقطه از یخچال می‌تواند مواد غذایی آن نقطه را منجمد کند.

6. اختلال در سیستم یخ زدایی

سیستم یخ‌زدا در یخچال‌های بدون برفک، نقش مهم و کلیدی را ایفا می‌کند. در صورتی که سیستم یخ‌زدایی یخچال شما با اختلال روبرو شده باشد، یخ و برفک‌های یخچال روی هم انباشته شده و باعث یخ‌زدگی دستگاه شما در مدت زمان کوتاهی می‌شود. برای برطرف‌ کردن این مشکل، لازم است سیستم یخ زدایی را به کمک یک تکنیسین بررسی کرده و هرچه سریع‌تر مشکل آن را برطرف کنید.

7. انسداد کویل‌ها

یکی دیگر از دلایل عمده اختلال در سیستم دمایی یخچال، انسداد یا کثیف‌ شدن کویل‌های دستگاه است. در صورتی که گرد و غبار و آلودگی بیش از حد روی کویل‌ها نشسته باشد، عملکرد آن‌ها مختل شده و این موضوع باعث اختلال کارکرد یخچال و یخ زدن مواد غذایی در آن می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌کنیم هرچند وقت یک بار، این قطعات را تمیز کنید.

8. اختلال در کارکرد دمپر یخچال

اختلال در کارکرد دمپر یخچال یکی از مشکلات رایجی است که می‌تواند بر عملکرد کلی دستگاه تأثیر منفی بگذارد. دمپر یخچال یکی از اجزای مهم سیستم تهویه یخچال است که وظیفه تنظیم و کنترل جریان هوای سرد بین بخش فریزر و بخش یخچال را بر عهده دارد. این قطعه به کنترل دما در هر دو بخش کمک کرده و اطمینان حاصل می‌کند که هر قسمت از دستگاه به دمای مطلوب خود می‌رسد.

یکی از نشانه‌های اصلی اختلال در کارکرد دمپر، دمای نامتعادل در بخش‌های مختلف یخچال است. ممکن است بخش یخچال بیش از حد سرد شده و مواد غذایی یخ بزنند، یا بخش فریزر به اندازه کافی سرد نشود. همچنین اگر دمپر دچار مشکل شده باشد، ممکن است صدای غیرعادی مانند صدای گیر کردن یا شکستن قطعات از داخل یخچال شنیده شود.

9. خرابی هیتر دیفراست

خراب شدن هیتر دیفراست یخچال یکی از مشکلات رایجی است که می‌تواند عملکرد یخچال را به طور جدی مختل کند. هیتر دیفراست (Defrost Heater) وظیفه ذوب کردن یخ‌های تشکیل شده دستگاه برای به جریان افتادن هوای سرد را بر عهده دارد.

یکی از نشانه‌های اصلی خرابی هیتر دیفراست، یخ‌زدگی بیش از حد روی اواپراتور و داخل فریزر است. این یخ‌زدگی می‌تواند جریان هوا را مسدود کرده و باعث کاهش کارایی یخچال شود. با خرابی هیتر دیفراست، دمای بخش‌های مختلف یخچال ممکن است ناپایدار شود؛ به عنوان مثال، بخش یخچال ممکن است گرم‌تر از حد معمول شده در حالی که فریزر به شدت سرد باقی بماند یا حتی بالعکس.

برای رفع این مشکل، المنت هیتر دیفراست را بررسی کرده و در صورت سوختن یا خرابی، آن را تعویض کنید. توجه داشته باشید که این کار باید توسط تکنسین مجرب انجام شود.

10. از کار افتادن فیوز حرارتی

از کار افتادن فیوز حرارتی یخچال یکی دیگر از مشکلاتی است که می‌تواند در سیستم یخ زدایی یخچال فریزر اختلال ایجاد کند. فیوز حرارتی یک قطعه ایمنی است که برای محافظت از سیستم‌های حرارتی یخچال، مانند هیتر دیفراست، در برابر دماهای بالا تعبیه شده است. این فیوز هنگامی که دمای دستگاه از حد مشخصی فراتر رود، جریان برق را قطع می‌کند تا از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کند.

یکی از نشانه‌های اصلی خرابی فیوز حرارتی، عدم انجام عملیات دیفراست است. در این حالت، یخ‌زدگی روی اواپراتور جمع می‌شود و در نهایت باعث کاهش کارایی یخچال می‌شود. همچنین وقتی فیوز حرارتی از کار بیفتد، دما در بخش‌های مختلف یخچال ممکن است ناپایدار شود. این مسئله می‌تواند به گرم شدن بیش از حد بخش یخچال و یخ‌زدگی شدید در فریزر منجر شود.

 

نکاتی برای جلوگیری از یخ زدگی فریزر

روش‌های آسانی در ادامه برای حل مشکل یخ‌زدن داخل یخچال بدون برفک به شما معرفی خواهیم کرد که شما می‌توانید با انجام این اقدامات، مشکل یخچالتان را بدون دردسر و بدون پرداخت هزینه‌های اضافی، برطرف کنید:

  •  برای جلوگیری از ورود هوای گرم و رطوبت به یخچال و فریز، مطمئن شوید که دستگاه به‌درستی درزبندی شده است.
  •  سعی کنید دمای یخچال و فریزر خود را ثابت نگه داشته و به طور منظم داخل دستگاه خود را تمیز کنید و برفک یخچال را از بین ببرید.
  •  مطمئن شوید که ترموستات فریزر شما به‌درستی تنظیم شده است. برای این کار لازم است دفترچه راهنمای فریزر خود را بررسی کنید.
  • یخچال و فریزر خود را دائما تمیز کنید؛ زیرا ذرات غذا یا مایعات باقی‌مانده در داخل دستگاه می‌توانند به‌سرعت یخ ایجاد کنند. بهترین راه برای تمیزکردن یخچال‌فریزر، استفاده از مخلوط آب گرم و جوش‌شیرین است. این مخلوط به ازبین‌بردن بوها و همچنین ازبین‌بردن ذرات غذایی که ممکن است باقی‌مانده باشد، کمک می‌کند.
  •  یخچال فریزر خود را بیش از حد پر نکنید؛ زیرا این کار باعث اختلال در عملکرد دستگاه و در نهایت برفک یخچال می‌شود.
  •  یخچال‌فریزر خود را تاحدامکان از پنجره‌ها یا دیگر منابع گرمایی دور نگه دارید.

 

جمع‌بندی

در این مقاله، به بررسی علت یخ‌زدن داخل یخچال بدون برفک پرداختیم و به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکل بودیم. از نشت هوا و تنظیمات نادرست دما تا مشکلات فنی، هر یک از این عوامل می‌توانند باعث یخ‌زدن ناخواسته داخل یخچال شوند.

با شناخت علت و جلوگیری از این مشکل، می‌توانیم از مواد غذایی خود به بهترین نحو مراقبت کنیم و هزینه‌های نگهداری را کاهش دهیم. در آخر به شما توصیه می‌کنیم دائما به وضعیت تنظیمات دمای یخچال و فریزر را چک کنید، از سرویس منظم و بازدیدهای فنی دوره‌ای بهره ببرید و در صورت نیاز، هرچه سریع‌تر یخچالتان را تعمیر کنید. 

سوالات متداول

چرا یخچال یخ میزند؟

یخ‌زدن مواد غذایی در یخچال ممکن است به دلایل مختلفی از جمله نقص در سیستم خنک‌کننده، نشت هوا، تنظیمات نادرست دما یا حتی نبود اندازه‌گیری درست رطوبت در داخل یخچال اتفاق بیفتد. درصورتی‌که یخچال شما بیش از حد یخ بزند، ممکن است نیاز به مراجعه به تکنسین متخصص یا تنظیمات دقیق‌تر دما و رطوبت داشته باشید.

در صورت برفک زدن فریزر چه باید کرد؟

در صورت برفک زدن فریزر، ابتدا باید فریزر را خاموش کرده و محتویات آن را از داخل خارج کنید. سپس، با استفاده از دستمال یا حوله مرطوب، برفک را از دیواره‌ها و قفسه‌های داخلی فریزر تمیز کنید. پس از اینکه برفک‌ها کاملاً از بین رفت، فریزر را دوباره روشن کرده و محتویات را دوباره داخل آن بگذارید.

رایج‌ترین علل یخچال بدون برفک چیست؟

رایج‌ترین علل یخچال بدون برفک شامل نقص در درب یا سیستم خنک‌کننده، نشت هوا از درب یا سیستم سرمایش، تنظیمات نادرست دما، قرارگرفتن مواد گرم در یخچال و نبود تهویه مناسب داخل یخچال است.

8 دلیل کند شدن گوشی + راه‌های برطرف کردن آن‌ها

 


اکثریت ما عصبانیت ناشی از کند شدن گوشی را تجربه کرده‌ایم. مانند زمانی که می‌خواهیم اسنپ بگیریم یا از طریق اپلیکیشن بانکی، پولی را انتقال دهیم و گوشی محترم مسخره بازی درآورده و به آرامی کار می‌کند. در چنین شرایط بسیاری از افراد ممکن است به شما توصیه کنند که گوشی خود را خاموش و روشن کنید. در حالیکه برخی دیگر ممکن است به شما پیشنهاد خرید گوشی جدید را بدهند. در هر صورت نیاز است که قبل از انجام هر اقدامی دلیل کند بودن گوشی را بدانید. با به دست آوردن این اطلاعات می‌توانید در مورد سرنوشت گوشی خود تصمیم گیری کنید. در این نوشته جنبه‌های مختلف سخت افزاری و نرم افزاری گوشی‌های هوشمند را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا با مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل آشنا شویم و راهکارهای عملی برای بازیابی قدرت و عملکرد آن پیدا کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

دلیل کند بودن گوشی

به همان میزانی که تنوع گوشی‌ها بالا است، دلایل سرعت نداشتن آن‌ها هم متنوع است. قبل از اینکه بخواهیم این دلایل را به صورت کامل بررسی کنیم لازم است به چند نکته اشاره کنیم.

اولا برخی از شرکت‌های گوشی سازی محصولات با کیفیتی تولید نمی‌کنند. بنابراین ترجیحا از برندهای معتبر که این مراحل را رد کرده‌اند گوشی خریداری کنید.

ثانیا برخی از گوشی‌های شرکت‌های مطرح هم برای مصارف بسیار ساده طراحی شده‌اند و توانایی اجرا کردن بسیاری از برنامه‌ها را ندارند. بنابراین باید متناسب با نیازهای هر فرد گوشی خریداری شود و نباید از آن انتظار نادرستی داشت. برای نمونه گوشی‌ ارزان و اقتصادی توانایی اجرای بازی‌های سنگینی مانند PUBG را ندارند و در صورت نصب طبعی است که کند شوند یا لگ بزنند.

ثالثا اگر گوشی خیلی قدیمی دارید نباید انتظار کارایی بالایی از آن داشته باشد. اگرچه گوشی‌ پرچمدار معمولا برای بازه‌های 5 ساله و گاهی بیشتر هم می‌توانند کارایی مناسبی داشته باشند. اما گوشی‌های میان رده و اقتصادی چنین توانایی ندارند. بنابراین اگر گوشی شما خیلی قدیمی است به جای اینکه دنبال دلایل یواش شدن آن باشید بهتر است تعویض را در نظر بگیرید. در ادامه دلایل این مشکل و راه‌های حل را بررسی می‌کنیم.

1- پر شدن حافظه گوشی

پر شدن حافظه گوشی دلیلی است که زودتر از بقیه باعث کند شدن موبایل خواهد شد. در واقع هر چه حافظه دستگاه آزادتر باشد، سرعت گوشی هم بالاتر خواهد بود. به همین دلیل است که در ابتدای خرید گوشی، سرعت و روانی بالایی را تجربه می‌کنیم. در اکثر گوشی‌ها زمانی که حافظه داخلی پر است نوتیفیکیشنی برای فرد ارسال می‌شود تا حافظه را خالی کند. نصب تعداد زیادی برنامه و بازی، ذخیره عکس و فیلم زیاد در گوشی و همچنین فایل‌های حجیم می‌توانند حافظه گوشی را بیش از بیش پر کنند. از طرفی دیگر با افزایش سن موبایل حافظه داخلی هم فرسوده می‌شود و کارایی اولیه خود را ندارد. همه این عوامل باعث می‌شوند که سرعت گوشی به شدت افت کند.

راه حل

آنچه به عنوان راه حل برای جلوگیری از پر شدن سریع حافظه و کاهش سرعت موبایل می‌توان بیان کرد، استفاده از کارت حافظه جانبی یا فضای ابری برای نگهداری از فایل‌های سنگین است. نگهداری فایل‌ها در هارد اکسترنال هم یک راهکار دیگر است. اما هر کدام از این راهکارها معایبی هم دارند.

در مورد کارت حافظه باید اشاره کنیم که بسیاری از موبایل‌های جدید درگاه کارت حافظه را ندارند بنابراین در این موبایل‌ها این روش‌کاربردی نخواهد بود. مشکل فضای ابری، محدود بودن آن‌ها است. هر کدام از شرکت‌های موبایل سازی یک فضای ابری رایگان در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند که فضای آن‌ها محدود بوده و پس از آن باید هزینه پرداخت کنید. این هزینه‌ها به دلار هستند و معمولا راهکاری گران به حساب می‌آیند. از طرفی دیگر ذخیره فایل‌های حجیم در هارد، دسترسی به این اطلاعات را سخت می‌کند. چرا که نمی‌توانید هارد را با خود همه جا حمل کنید.

2- حافظه رم پایین

 

یکی دیگر از مشکلات گوشی‌های موبایل حافظه رم پایین آن‌ها است. هر چه حافظه رم پایین‌تر باشد امکان باز کردن تعداد کمتری برنامه برای شما فراهم است. از طرفی دیگر برخی از برنامه‌ها که در پس زمینه موبایل اجرا می‌شوند، حافظه رم را درگیر می‌کنند و طبیعتا برنامه‌های سنگین‌تر به حافظه رم بالاتری نیاز دارند. بنابراین اگر تعداد زیادی برنامه را به صورت همزمان اجرا می‌کنید و رم گوشی شما پایین است، توصیه می‌کنیم به دنبال گوشی با رم بیشتر باشید یا چند برنامه با هم باز کردن را بی‌خیال شوید.
راه حل

اولین راه حل این است که اپلیکیشن‌های اضافه را از گوشی خود پاک کنید. همچنبن توصیه می‌شود که از باز کردن چندین برنامه سنگین به صورت همزمان خودداری کنید. علاوه بر همه این موارد برخی از مدل‌های گوشی‌ سامسونگ و شیائومی قابلیتی دارند که به کمک آن می‌توانید بخش از حافظه داخلی را به عنوان حافظه رم استفاده کنید. برای مثال می‌توانید به گوشی خودتان که 4 گیگابایت رم دارد، 2 گیگابایت رم دیگر اضافه کنید. اما در نظر داشته باشید که اگر حافظه داخلی گوشی پر شود دیگر نمی‌توانید از این قابلیت استفاده کنید.

3- به روز نبودن سیستم عامل و برنامه‌ها

قبلا بسیار از گوشی‌های اندرویدی مانند گوشی هواوی و دیگر برندها یک یا نهایتا دو سال آپدیت سیستم عامل را دریافت می‌کردند. اما امروزه گوشی‌های پرچمدار ممکن است تا 7 سال آپدیت شوند. حتی گوشی‌های میان رده و اقتصادی هم آپدیت‌های مناسبی را دریافت می‌کنند. در اکثر موارد اشاره می‌شود که آپدیت کردن سیستم عامل و برنامه‌ها می‌تواند کاهش سرعت موبایل را برطرف کند. اما این کار مانند یک شمشیر دو لبه عمل می‌کند و ممکن است گوشی را کند‌تر کند.

بروزرسانی سیستم عامل و برنامه‌ها در بیشتر موارد به رفع مشکلات گوشی کمک می‌کند و گوشی را روان‌تر خواهد کرد. اما در برخی از موارد ممکن است به دلیل مشکلات نرم افزاری این آپدیت‌ها به مشکل بخورند و نتیجه عکس داشته باشند.
راه حل
توصیه می‌شود تا حد ممکن سیستم عامل و برنامه‌های گوشی را به آخرین نسخه ارتقا دهید. همچنین توصیه می‌شود از نصب نسخه بتای آپدیت‌ها خودداری کنید. علاوه بر آن پس از انتشار نسخه جدید، گوشی خود را آپدیت نکنید. بلکه صبر کنید مدتی از انتشار نسخه نهایی آپدیت بگذرد و باگ‌های آن رفع شود و سپس آپدیت را انجام دهید.

4- هک شدن (آلوده شدن گوشی به ویروس)

هک شدن گوشی و در نتیجه آلوده شدن آن به ویروس هم می‌تواند علت این امر باشد. در این موارد هکرها ممکن است برنامه‌ای ناشناخته را روی گوشی شما نصب کنند که منابع آن مانند CPU و حافظه را درگیر کند. این ابزارها به صورتی طراحی شده‌اند که می‌توانند اکثر منابع گوشی را تسخیر کنند و منابع کمی برای انجام کارهای شما باقی بگذارند.
راه حل
اولین راه حل که برای جلوگیری از آلوده شده گوشی به ویروس لازم است اجرا کنید این است که یک آنتی ویروس قوی روی گوشی خود نصب کنید. علاوه بر آن روش‌های هک را بشناسید و از باز کردن لینک‌های ناشناخته و غیر مطمئن خودداری کنید. اگر هم گوشی شما هم هک شده است، در مرحله اول باید بگردید و برنامه‌های اضافی و ناشناخته را حذف کنید. برای این کار از تنظیمات گوشی به بخش app رفته و لیست اپلیکیشن‌های خود را بررسی کنید. همه برنامه‌های ناشناخته را حذف کنید. اگر این راهکارها پاسخگو نبودند می‌توانید گوشی خود را نزد یک تعمیرکار ببرید تا مشکلات آن را حل کند. همچنین گزینه ریست فکتوری می‌تواند گوشی را به حالت اولیه برگرداند، اما همه اپلیکیشن‌ها و فایل‌های شما حذف می‌شوند.

5- داغ شدن گوشی

 

اگر تا حالا به مدت طولانی زیر نور آفتاب از گوشی استفاده کرده باشید، ممکن است با اخطاری در مورد دمای بسیاری بالای گوشی مواجه شده باشید. همین داغ شدن علت مشکل است. چرا که زمانی که گوشی بیش از حد داغ می‌شود، برای جلوگیری کردن از داغ شدن بیشتر گوشی، عملکرد چیپست آن محدود می‌شود. در نتیجه گوشی کند می‌شود تا دمای آن به حالت عادی برگردد. همین فرایند در جریان بازی‌های سنگین هم ممکن است برای برخی از گوشی‌های اتفاق بیفتد.
راه حل
برای اینکه گوشی شما داغ نکند و عملکرد آن افت پیدا نکند، بهتر است از فعالیت داغ کردن بیش از حد آن جلوگیری کنید. به این منظور اولا نباید زمانی که گوشی در حال شارژ است از آن استفاده کنید. ثانیا گوشی را در معرض گرمای شدید قرار ندهید.

6- مشکلات باتری

یکی دیگر از دلایل این مشکل به مشکلات باتری گوشی‌ها مربوط می‌شود. اگر باتری خراب باشد یا حتی درصد شارژ آن کم باشد، ممکن است در عملکرد نهایی گوشی اختلال ایجاد کند. حتی حالت‌هایی مانند battery saver هم با محدود کردن عملکرد گوشی، سرعت آن را پایین می‌آورند.
راه حل
راه حل این مورد خیلی ساده است اما ممکن است هزینه بردار باشد. اگر حالت battery saver فعال است آن را خاموش کنید. سپس اگر سرعت آن بهبود پیدا نکرد باید به فکر تعویض باتری بیفتید. گوشی‌ آیفون قابلیتی دارند به اسم battery health که به کمک آن می‌توانید از میزان سلامت باتری گوشی خود باخبر شوید. برای دسترسی به این قسمت ابتدا به بخش setting رفته و سپس Battery را انتخاب کنید. حالا روی گزینه Battery Health & Charging کلیک کنید تا درصد سلامت باتری را مشاهده کنید.

7- استفاده از لانچر و انیمیشن‌های متعدد

 

استفاده از لانچرهای شخص سوم عموما فشار زیادی را به گوشی وارد خواهند کرد. چرا که مانند این است که یک برنامه به صورت مداوم روی گوشی شما اجرا شود. همین موضوع باعث می‌شود که فشار زیادی به گوشی وارد شده و بخشی از حافظه رم آن به همیشه درگیر باشد. علاوه بر آن انیمیشن‌های سنگینی که ممکن است به ظاهر ساده به نظر برسند می‌توانند عملکرد گوشی را محدود کنند. برای نمونه هنگام باز کردن گوشی ممکن است یک انیمیشن ظاهر شود. همین انیمیشن زیبا و به ظاهر ساده می‌تواند تا حدی سرعت موبایل شما را پایین بیاورد.
راه حل
در این مورد بهترین راه حل استفاده نکردن از لانچرها و انیمیشن‌های متعدد است.

8- کند شدن برنامه‌ها در گوشی

گاهی اوقات ممکن است سرعت گوشی خوب باشد اما در باز کردن برخی از اپلیکیشن‌های آنلاین به مشکل بخورد. در این موارد ممکن است سرعت اینترنت باعث این کندی باشد و ربطی به خود گوشی نداشته باشد. در واقع بسیاری از اپلیکیشن‌های ما به اینترنت نیاز دارند و زمانی که هر کدام از آن‌ها را باز می‌کنیم، نیاز است که اطلاعاتی را از اینترنت دریافت کنند تا بتوانند به درستی کار کنند. در نتیجه اگر اینترنت به درستی کار نکند، ممکن است اجرای برخی از برنامه‌ها به مشکل بخورد.
راه حل
مشکل اینترنت را رفع کنید.

نحوه رفع سرعت پایین گوشی

 

اگر همه راهکارهای بالا را بررسی کردید و کماکان گوشی شما سرعت مناسب را پیدا نکرده است. چند راهکار ساده باقی مانده است که احتمالا بتواند مشکل شما را رفع کند.
ریست کردن گوشی: ریست کردن گوشی ممکن است بتواند مشکل را رفع کند. البته در بیشتر موارد این روش موقتی است و پس از مدتی به حالت قبل بر می‌گردد. با این حال در برخی از موارد ممکن است مشکل را به کلی حل کند و نیاز به کار دیگری نباشد.
ریست فکتوری: روش دیگری که می‌تواند دلیل کندی را به طور کامل از بین ببرد، ریست فکتوری است. در این حالت گوشی به تنظیمات کارخانه برمی‌گردد و همه اطلاعات شما حذف می‌شود. بنابراین مهم است که قبل از انجام آن از اطلاعات خود یک بکاپ داشته باشید.
خرید گوشی جدید: در نهایت تنها راه باقی مانده خرید گوشی جدید است. چرا که در بسیاری از موارد با گذشت زمان هم گوشی ما کند می‌شود و هم محصولات جدیدی به بازار می‌آیند که سرعت آن به مراتب از گوشی‌های قدیمی بیشتر است. در نتیجه ما احساس می‌کنیم که سرعت گوشی ما کم شده است. اگر پس از مراحل بالا هنوز علت کند بودن گوشی خود را متوجه نشده‌اید، شاید بهتر باشد که گوشی جدیدی خریداری کنید.

جمع بندی

در نهایت می‌توانیم بگوییم که دلایل متعددی وجود دارد که می‌تواند سرعت گوشی را کاهش دهد. این دلایل بسیار متنوع هستند مواردی مانند قدیمی بودن گوشی، مشکلات باتری، پر بودن حافظه، به روز نبودن نرم افزار و حتی سرعت پایین اینترنت ممکن است روی عملکرد گوشی تاثیر داشته باشد. بنابراین قبل از هر کاری باید دلیل اصلی کند شدن گوشی را پیدا کنید. سپس متناسب با مشکل می‌توانید راه حلی برای آن پیدا کنید. خوشحال می‌شویم اگر تجربه خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

 

راهنمای خرید لپ تاپ

چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۴۰۳، ۰۹:۱۷ ق.ظ | | ۰ نظر

راهنمای خرید لپ تاپ


فارغ از این که چه شغلی دارید یا در چه رشته دانشگاهی تحصیل می‌کنید در نهایت به یک لپ تاپ برای انجام کارها نیاز خواهید داشت. شرکت‌های سازنده زیادی در زمینه تولید لپ تاپ‌ها فعالیت می‌کنند و در تلاشند تا برای نیازهای مختلف مدل‌های متنوعی را تولید کنند تا هر کاربر دقیقا بتواند لپ تاپی متناسب با نیاز خود خریداری کند. در این مطلب که راهنمای خرید لپ تاپ است به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید با درک بهتر فاکتورهای مهم خرید بهتر و مطمئن‌تری داشته باشید.

در ادامه ما به تمامی مواردی که در یک لپ تاپ اهمیت دارد اشاره خواهیم کرد و شما هنگام خرید بسته به میزان بودجه‌ای که دارید و نیازی که از لپ تاپ می‌کنید باید بر اساس این مؤلفه‌ها یک گزینه خوب را انتخاب کنید. برای مثال اگر زیاد بازی می‌کنید به کارت گرافیک بیشتر توجه داشته باشید و اگر می‌خواهید ادیت ویدئو انجام دهید و از نرم افزارهای مهندسی استفاده کنید باید به سراغ مدل‌هایی با cpu قوی بروید. در ادامه مشاوره خرید لپ تاپ همراه تکنولایف باشید.

سیستم عامل‌ها را بشناسید

بطور کلی ۴ سیستم‌ عامل شناخته شده برای سیستم‌های رایانه‌ای وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم. شما باید به خوبی این سیستم عامل‌ها را بشناسید و سپس یکی را انتخاب کنید؛ چرا که هم از نظر دسترسی به نرم افزارها و هم از نظر ظاهری این سیستم عامل‌ها تا حد زیادی با هم تفاوت دارند و مهم است که قبل از خرید بدانید که هرکدام چه برتری و چه ضعف‌هایی دارد.

windows

فراگیرترین و کارآمدترین سیستم‌عامل که سابقه طولانی هم دارد مایکروسافت ویندوز است. نرم‌افزارها برای این سیستم‌عامل بسیار زیادتر و روان‌تر است و خیلی از نرم‌افزارها هم اصولاً فقط برای ویندوز تولید می‌شوند. مثلاً نرم‌افزارهای پرکاربرد MS Office، Access یا Outlook مختص ویندوز هستند که اگر نیازتان با این نرم‌افزارها برطرف می‌شود شما باید سیستم‌عامل خود را ویندوز انتخاب کنید. انتخاب سیستم‌عامل ویندوز در محدوده انتخاب شما را خیلی کوچک‌تر نمی‌کند چون امروزه اکثر لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای خانگی بر مبنای سیستم‌عامل ویندوز تولید می‌گردند.

 

در واقع اگر بودجه کمی دارید احتمالا باید به سراغ لپ تاپ‌های ویندوزی بروید و انتخاب شما به نوعی به این سیستم عامل محدود می‌شود. ویندوز 11 جدیدترین نسخه از ویندوز است و مایکروسافت تمام تلاش خود را کرده تا این سیستم عامل را از نظر ظاهری جذاب‌تر کند که تا حد زیادی هم در این مهم موفق بوده و این نسخه شکل مینیمال‌تر و دوست‌داشتنی‌تری به نسبت ویندوز 10 دارد. البته شما الزامی به نصب ویندوز 11 ندارید و می‌توانید همچنان ویندوز 10 یا حتی 8 را به روی لپ تاپ خود نصب کنید.

نقطه ضعف ویندوز 11 یا به طور کلی سیستم عامل ویندوز را می‌توانیم باگ‌های گاه و بی‌گاه و همچنین آپدیت‌های کوچک بسیار زیاد عنوان کنیم. همچنین اگر لپ تاپ شما از ابتدا بدون سیستم عامل به بازار عرضه شده باشد شما باید این سیستم عامل را به صورت کرک شده دانلود و نصب کنید و این موضوع هم برای کاربران داخل کشور به نوعی یک نقطه ضعف به حساب می‌آید؛ چرا که پس از کرک کردن ویندوز دیگر نمی‌توان آن را آپدیت کرد و اگر آپدیت کنید باید مجدد ویندوز را کرک کنید و موارد این‌چنینی.

ناگفته نماند که در ویندوز 11 امکان نصب نرم افزارهای اندرویدی هم اضافه شده و این یک ویژگی خوب و جذاب به حساب می‌آید که می‌تواند برای شما مهم باشد.

ChromeOS

این سیستم‌عامل که شاید برای خیلی از افراد نام‌آشنا نیست و کروم را فقط مرورگر می‌دانند سیستم‌عامل جدیدی باشد اما کروم یک سیستم‌عامل هم دارد که برای کسانی مناسب است که کارهای خود را در مرورگر وب انجام می‌دهند. قابل‌ذکر است که لپ‌تاپ‌های کروم را کروم بوک (chromebooks) می‌نامند. کروم بوک‌ها از قدرت پردازش کمی برخوردارند و برچسب قیمت پایینی دارند و برای افرادی که بودجه کمی دارند مناسب است. بر روی کروم بوک‌ها برخی نرم‌افزارها نصب نمی‌گردند که از آن جمله می‌توان به Adobe’s Creative Suite یا Microsoft Office اشاره کرد البته آفیس نسخه‌ای برای موبایل/تبلت‌ها در نظر گرفته که چون کروم بوک از سیستم‌عامل موبایل اندروید استفاده می‌کند می‌توان این نرم‌افزار را بروی کروم بوک نصب کرد اما به این نکته باید واقف بود که قطعاً به‌خوبی عمل نمی‌کند و این مشکل را نیز با دیگر برنامه‌های اندرویدی دارد.

 

به طور کلی کروم بوک را بیشتر برای دانش آموزان مناسب می‌دانیم که بیشتر نیاز دارند تا ویدئو مشاهده کنند و در اینترنت برای تحصیل گشت و گذار کنند. در واقع اگر کاربری نیاز به نصب نرم افزارهای جدی داشته باشد و بخواهد از لپ تاپ برای کارهای تخصصی استفاده کند خرید کروم بوک را اصلا توصیه نمی‌کنیم و بهتر است به سراغ ویندوز یا مک بروید.

macOS

این سیستم‌عامل که توسط شرکت اپل طراحی و عرضه شده برای کاربران مبتدی بسیار راحت‌تر از ویندوز است و به علت سرعت و راحتی بالا طرف‌داران بسیار زیادی دارد. مشکل این سیستم‌عامل این است که با سخت‌افزارهای غیر از اپل سازگاری درست و کاملی ندارد همچنین نرم‌افزارهای کمتری برای این سیستم‌عامل وجود دارد اما اگر شما از کاربران یا استفاده‌کنندگان دیگر محصولات اپل باشید مانند آی‌پد و آیفون، احتمالاً گزینه‌های شما تا حدودی زیادی محدود به سیستم‌عامل مک می‌گردد و این به علت همان هماهنگی زیاد سیستم‌عامل‌ها و سخت‌افزارهای اپل با یکدیگر است که کیفیت بالایی را به شما ارائه می‌دهد.

 

مک بوک‌های جدید اپل از تراشه‌های اختصاصی خود این سازنده با نام M1 و M2 استفاده می‌کنند و به همین طریق می‌توانند نرم افزارهای ios را بدون مشکل اجرا کنند. مک بوک‌ها که دارای سیستم عامل macOs هستند در مقایسه با ویندوز عملکرد روان‌تر و سریع‌تری دارند (در حالت کلی) و کمتر پیش می‌آید که با باگ‌های گاه و بی‌گاه مواجه شوید. این سیستم عامل به صورت پیش فرض به روی مک بوک‌ها نصب است و این یعنی به محض روشن کردن مک شما به macOS دسترسی دارید و نیازی نیست تا مانند ویندوز به سراغ نصب بروید و داستان خسته کننده کرک کردن را طی کنید.

یکی از معایب این سیستم عامل محدود بودن آن به مک بوک‌های خود اپل است و این یعنی شما با بودجه کمتر از 50 میلیون نمی‌توانید به سراغ این لپ تاپ‌ها بروید و macOS را تجربه کنید. اگر از ایفون استفاده می‌کنید و از نظر بودجه هم مشکلی ندارید به سراغ مک بروید تا هم سازگاری فوق‌العاده بین این دو دستگاه را تجربه کنید و هم به دلیل شباهت IOS با macOS از ابتدا با ظاهری آشنا روبرو شوید.

Linux OS

سیستم‌عامل شناخته شده بعدی که در ابتدای عرضه طرف‌داران زیادی داشت لینوکس نام دارد که open source است و شما می‌توانید با هر سخت افزاری آن را نصب کنید. در نظر داشته باشید که برخی از نرم افزارهای مشهور مانند آفیس به روی این سیستم عامل نیست و به Adobe Photoshop هم دسترسی نخواهید داشت. به طور کلی اگر کاربر عادی هستید پیشنهاد نمی‌کنیم به سراغ این سیستم عامل بروید و از ویندوز، مک یا کروم بوک استفاده کنید. این سیستم عامل در بین برنامه‌نویس‌ها محبوبیت زیادی دارد.

 

اندازه مناسب را انتخاب کنید

درست است که هرچقدر لپ تاپ نمایشگر بزرگ‌تری داشته باشد تماشای محتوا در آن لذت‌بخش‌تر خواهد بود اما باید در نظر داشته باشید که هرچقدر لپ تاپ بزرگ‌تری خریداری کنید وزن آن هم بیشتر می‌شود و شما سخت‌تر می‌توانید آن را حمل کنید و به صورت دائمی همراه خود داشته باشید. پس بر اساس نیاز خود تصمیم بگیرید که قرار است زیاد لپ تاپ را جابجا کنید یا قرار است عموما به صورت ثابت از آن استفاده کنید.

 

  • لپ تاپ 11 یا 12 اینچی: این لپ تاپ‌ها سبک‌ترین و کوچک‌ترین لپ تاپ‌های موجود در بازار هستند و به نوعی می‌توان آن‌ها را تقریبا به اندازه تبلت‌های جدید مورد در بازار دانست.
  • لپ تاپ 13 تا 14 اینچی: این لپ تاپ‌ها بهترین گزینه برای حمل و نقل و در عین حال داشتن فضای کافی برای کار هستند. برای مثال مک بوک ایر اپل از صفحه نمایشی 13.3 اینچی استفاده می‌کند.
  • لپ تاپ 15 تا 16 اینچی: اکثر لپ تاپ‌های موجود در بازار در این بازه قرار می‌گیرند و اندازه 15.6 اینچی دارند. این اندازه برای تماشای محتوا، بازی کردن، کار با نرم افزارها بسیار مناسب است اما مقداری حمل و نقل را دشوار می‌کند.
  • لپ تاپ 17 تا 18 اینچی: لپ تاپ‌هایی با این اندازه برای بازی کردن و تماشای محتوا بسیار جذاب هستند و شما فضای زیادی را پیش روی خود خواهید داشت. همین موضوع باعث می‌شود تا وزن افزایش پیدا کند و این گزینه‌ها برای حمل و نقل بهترین گزینه‌های موجود نباشند.

قلب تپنده لپ تاپ؛ سخت افزار!

همه بخش‌های لپ تاپ اهمیت زیادی دارند ولی بدون شک در نهایت مهم‌ترین بخش همین سخت افزار خواهد بود، جایی که به شما کمک می‌کند تا پردازش‌های مختلف را انجام دهید، بازی‌ها را اجرا کنید و بدون کندی با لپ تاپ خود کار کنید. برخی از لپ تاپ‌های موجود در بازار از کارت گرافیک مجزا استفاده نمی‌کنند و این مدل‌ها برای افرادی که با نرم افزارهای سه بعدی و گرافیکی کار می‌کنند و یا با لپ تاپ بازی می‌کنند اصلا توصیه نمی‌شود و این افراد بهتر است به سراغ مدل‌هایی با کارت گرافیک مجزا بروند.

شرکت‌های سازنده لپ تاپ‌های خود را با کانفیگ‌های مختلفی روانه بازار می‌کنند. مثلا ممکن است یک لپ تاپ خوش‌قیمت و نه‌چندان گران CPU بسیار خوبی داشته باشد ولی از کارت گرافیک استفاده نکند، چنین لپ تاپ برای یک برنامه‌نویس مناسب خواهد بود ولی یک گرافیک‌کار نباید به سراغ آن برود. در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که پردازنده‌های اصلی موجود در بازار کدامند و به روی لپ تاپ‌ها احتمالا با چه سخت افزارهایی مواجه خواهید شد.

 

پردازنده intel در سال‌های اخیر با کد INTEL CORE i از 3 تا 9 تولید می‌شوند و طبق انتظار قدرت Core i5 بیشتر از Core i3 و قدرت Core i7 بیشتر از Core i5 است و یک پردازنده گران‌قیمت هم به این جمع اضافه می‌گردد که با نام intel xeon شناخته می‌شود و بیشتر مورداستفاده گیمرها یا لپ‌تاپ‌های ورک‌استیشن قرار می‌گیرد. البته اینتل پردازنده‌های هم با نام‌هایی مانند N4020، N4120 و … دارد که به روی لپ تاپ‌های اقتصادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پردازنده AMD نیز با کد AMD Ryzen و از 3 به بالا تولید می‌گردند و همچنین یک سری پردازنده قدرتمند با نام AMD Ryzen Threadripper که در رقابت در دنیای گیمرها و لپ‌تاپ‌های ورک‌استیشن حرفی برای گفتن داشته باشد. انتخاب از بین سی‌پی‌یو های شرکت َAMD نیز بسیار بستگی به کارایی موردنظر دارد و هرچه قدر سی‌پی‌یو سیستم شما قوی‌تر باشد قطعاً سرعت پردازش بالاتر است.

این دو برند سال‌هاست که با هم در رقابت هستند و نمی‌توان یکی را به طور حتم برتر از دیگری دانست. تا چند سال قبل شاید می‌توانستیم بگوییم که اینتل دست بالاتر را دارد اما در حال حاضر دیگر این گفته چندان صدق نمی‌کند. بهتر است هنگام انتخاب پردازنده مرکزی یا همان CPU به عملکرد آن در تست‌های انجام شده و بنچمارک‌های مختلف توجه داشته باشید تا این که بخواهید انتخاب خود را به intel یا amd محدود کنید.

 

در کنار cpu قطعه بسیار مهم دیگری به اسم gpu یا همان کارت گرافیک دیده می‌شود. این قطعه در لپ تاپ‌ها به صورت متصل به مادربرد مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای کارهای مختلف کافی است و تنها برای بازی کردن و انجام کارهای گرافیکی سنگین به کارت گرافیک مجزا نیاز است. سازنده پردازنده گرافیکی متصل به مادربرد خود سازنده cpu است و این یعنی اگر لپ تاپ با پردازنده مرکزی amd خریداری می‌کنید قطعا کارت گرافیک یکپارچه آن نیز amd است.

توجه داشته باشید که حتی لپ تاپ‌هایی هم که کارت گرافیک مجزا دارند از کارت گرافیک یکپارچه نیز برخوردار هستند. از نظر کارت گرافیک دو شرکت Nvidia و AMD برترین‌های موجود در بازار هستند و رقابت نزدیکی هم دارند. به طور کلی اما اکثر لپ تاپ‌ها با کارت گرافیک مجزا از Nvidia استفاده می‌کنند. مدل‌های ارزان‌تر کارت گرافیک این شرکت مانند Geforce MX350 و MX450 هستند و مدل‌های گران‌قیمت‌تر با نام‌هایی مانند GTX 1650 و RTX 3050 و RTX 3060 و … دیده می‌شود.

 

میزان رم لپ تاپ

در ادامه راهنمایی برای پاسخ به این سوال که لپ تاپ چی بخرم خوبه؟ به میزان رم لپ تاپ می‌رسیم، اما رم چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟ به حافظه دسترسی تصادفی RAM یا رم می‌گویند. RAM قطعه‌ای است که زمانی که پردازنده شما در حال پردازش داده‌ها است داده‌ها را نگهداری می‌کند که از دست نرود. این‌طور می‌توان رم را معرفی کرد که یک حافظهٔ موقت است و اگر تمام شود شما دیگر نمی‌توانید به سی‌پی‌یو فرمان جدیدی بدهید. برای انتخاب رم باید گفت 8 گیگ رم برای یک کاربر معمولی کافی است اما باید این جمله را گفت که هرچه رم بیشتر باشد بهتر است.

 

اگر قرار است ویدئو ادیت کنید و تولیدکننده محتوا هستید پیشنهاد می‌کنیم به سراغ میزان بیشتری از رم بروید و حداقل لپ تاپی با 16 گیگابایت رم خریداری کنید. همچنین اگر قصد دارید با لپ تاپ بازی کنید 16 گیگابایت رم یا بیشتر برایتان مناسب‌تر خواهد بود. به غیر از میزان حافظه رم به پهنای باند و باس رم نیز توجه کنید. برای مثال طبیعتا 8 گیگابایت رم DDR5 عملکرد بهتری نسبت به 8 گیگابایت رم DDR4 خواهد داشت.

حافظه لپ تاپ

بخش سخت افزار با این بخش یعنی حافظه داخلی کامل می‌شود؛ چرا که بالاتر در مورد CPU، کارت گرافیک و البته حافظه رم توضیح دادیم. هارد دیسک قطعه‌ای است که شما اطلاعات و البته دیتای سیستم‌عامل خود را در آن ذخیره می‌کنید. می‌توان هارددیسک را با کشوهای یک کمد مقایسه کرد که شما می‌توانید در آن اطلاعات را ذخیره کنید. تولید هارددیسک‌ها هم مانند همهٔ لوازم الکترونیک پیشرفت‌های فراوانی داشته‌اند و  از لحاظ سرعت با 10 سال قبل قابل مقایسه نیست. امروزه اکثر هار دیسک‌ها به‌صورت جامد یا (SSD) تولید می‌شوند که هم از سرعت بالایی بهره‌مندند و هم بسیار مقاوم در برابر ضربه و تکان خوردن هستند البته هنوز هم لپ‌تاپ‌هایی هستند که به علت قیمت بالای هاردهای SSD از فناوری هارد چرخان استفاده یا همان HDD استفاده می‌کنند که البته این هاردهای چرخان در برابر حرکت و تکان خوردن مشکل دارند و ممکن است هارددیسک چرخان شما متوقف شود و داده‌ها از دست بروند.

 

اگر لپ تاپ گران قیمت خریداری کنید که بدون شک حافظه آن به صورت SSD یا به صورت هیبریدی خواهد بود (یعنی ترکیبی از SSD و HDD)، اما اگر لپ تاپ ارزان‌قیمت یا اقتصادی خریداری می‌کنید حتما توجه داشته باشید که ترجیحا حافظه SSD به روی آن استفاده شده باشد. حافظه SSD باعث می‌شود برنامه‌ها سریع‌تر لود و اجرا شوند و همچنین سیستم عامل بسیار سریع‌تر بالا بیاید و بوت شود. همچنین به لطف این حافظه سریع‌تر انتقال اطلاعات نیز با سرعت بسیار بیشتری انجام می‌شود. خود حافظه‌های SSD چندین مدل دارند و سرعت آن‌ها متفاوت است.

صفحه‌ نمایش لپ تاپ

یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک لپ تاپ که در مطلب راهنمایی خرید لپ تاپ باید به آن اشاره شود، قسمت نمایشگر است؛ چرا که شما فارغ از کاری که قرار است با لپ تاپ انجام دهید باید دائما به نمایشگر نگاه کنید. به طور کلی قبل‌تر افراد تنها به اندازه نمایشگر توجه می‌کردند ولی امروز شما باید موارد بسیاری را در نظر داشته باشیم. در ادامه توضیح می‌دهیم در زمینه نمایشگر باید چه نکاتی را مد نظر داشته باشید.

فناوری ساخت پنل

یکی از ابتدایی‌ترین این موارد فناوری ساخت پنل است که می‌تواند IPS، TN یا OLED باشد. از بین این فناوری‌ها TN کمترین کیفیت را دارد و عموما به روی لپ تاپ‌های ارزان‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ‌ها در این فناوری حالت زنده و شفاف ندارند و کمی بی‌روح به نمایش درمی‌آیند. فناوری IPS به روی اکثر لپ تاپ‌های بازار دیده می‌شود، از مدل‌های نسبتا ارزان‌قیمت گرفته تا مدل‌های گران‌قیمت و گیمینگ و موارد دیگر. فناوری دیگری که در نمایشگرهای لپ تاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد OLED است، همان فناوری که به روی بسیاری از گوشی‌های سامسونگ، شیائومی و اپل هم دیده می‌شود.

 

لپ تاپ‌ها با پنل OLED معمولا قیمت بالاتری دارند و رنگ‌ها را جذاب‌تر و زنده‌تر به نمایش درمی‌آورند و همچنین رنگ مشکی هم با عمق بی‌نهایت نمایش داده می‌شود. برتری دیگر این نمایشگرها هم میزان روشنایی بسیار عالی آن‌ها است و این پنل‌ها می‌توانند تا 500 یا 600 نیت روشنایی تولید کنند در حالی که این عدد برای پنل‌های IPS عموما بین 250 تا 300 نیت است. در کل به ترتیب بهترین فناوری را OLED سپس IPS و در نهایت TN می‌دانیم.

رزولوشن

در پاسخ به این سوال که برای خرید لپ تاپ به چه نکاتی توجه کنیم یکی از نکات مهم را همین رزولوشن نمایشگر می‌دانیم. هرچقدر رزولوشن صفحه نمایش لپ تاپ بالاتر باشد در هر اینچ تعداد پیکسل بیشتری قرار می‌گیرد و در نتیجه تصویر نمایش داده شده شارپ‌تر می‌شود و شما جزئیات بیشتری را مشاهده خواهید کرد و در کل نمایشگر باکیفیت‌تر می‌شود. امروزه لپ تاپ‌ها از رزولوشن‌های مختلف از جمله HD و FHD و QHD و 4K استفاده می‌کنند.

رزولوشن HD به روی لپ تاپ‌های اقتصادی و ارزان‌قیمت دیده می‌شود و کمترین رزولوشنی است که در حال حاضر می‌توان خریداری کرد. لپ تاپ‌هایی با نمایشگر HD صرفا کیفیت قابل قبولی دارند و نمی‌توان آن‌ها را مناسب و خوب دانست و قطعا تماشای محتوا مانند پنل‌های باکیفیت‌تر لذت‌بخش نیست. مرسوم‌ترین رزولوشن فعلی FHD است که به روی نمایشگرهای بسیار زیادی استفاده می‌شود، از میان‌رده‌ها گرفته تا برخی از گیمینگ‌های نسبتا گران‌‌قیمت.

 

این رزولوشن برای بازی کردن، کار با لپ تاپ و مشاهده محتوا مناسب و خوب است ولی نمی‌توانیم آن را عالی بدانیم. نمایشگرهای FHD تا زمانی جذاب هستند که به محتوا در پنل‌های QHD و 4K نگاه نکرده باشید و اگر این نمایشگرها را در کنار هم قرار دهید به وضوح متوجه تفاوت موجود خواهید شد. اگر اهل تماشای محتوا هستید به سراغ پنل‌های QHD یا 4K بروید. تماشای محتوا در این نمایشگرها لذت دو چندانی دارد و همه چیز بسیار شفاف پیش روی شما قرار می‌گیرد.

اگر گیمر هستید همان رزولوشن FHD یا نهایتا QHD را انتخاب کنید؛ چرا که هرچقدر رزولوشن بالاتر برود نرخ نوسازی کاهش پیدا می‌کند و همچنین در اجرای بازی‌ها شما مجبور خواهید تا عموما رزولوشن را به روی FHD قرار دهید (اگر مثلا لپ تاپ QHD یا 4K‌ باشد).

نسبت تصویر

اکثر لپ تاپ‌های موجود در بازار از نسبت 16 به 19 استفاده می‌کنند و این نسبت کاملا مرسوم است اما اگر تولیدکننده محتوا هستید و می‌خواهید ادیت فیلم و عکس انجام بدهید و یا حتی قصد دارید مدت زمان زیادی را مطالعه یا وب‌گردی کنید بهتر است به سراغ پنلی با نسبت 16 به 10 بروید. این نسبت باعث می‌شود نمایشگر عرض بیشتری داشته باشد و فضای بیشتری را برای کار پیش روی شما قرار دهد.

نرخ نوسازی و تأخیر

قطعا با داستان نرخ نوسازی در نمایشگرها آشنایی دارید؛ چرا که این موضوع در بین گوشی‌های هوشمند بحث داغی است و کاربران هنگام خرید گوشی حتما نرخ نوسازی نمایشگر آن را در نظر می‌گیرند. هرچقدر نرخ نوسازی یک صفحه نمایش بالاتر باشد آن نمایشگر می‌تواند محتوا را به شکل روان‌تری پیش روی شما قرار دهد؛ زیرا به تعداد دفعات بیشتری در هر ثانیه این نمایشگر رفرش و تازه‌سازی می‌شود. در گوشی‌های هوشمند نرخ نوسازی 90 و 120 هرتزی مرسوم است ولی در دنیای لپ تاپ‌ها نرخ نوسازی 120، 144، 165 و حتی 300 هرتز هم دیده می‌شود.

 

اگر لپ تاپ شما میان‌رده یا بالارده است حتما به بودن نرخ نوسازی 120 هرتز یا بالاتر توجه داشته باشید تا محتوا روان‌تر پیش روی شما قرار بگیرد و کار کردن با لپ تاپ حس سریع‌تر و بهتری داشته باشد. همان‌طور که بالاتر هم اشاره کردیم هرچقدر رزولوشن پنل افزایش پیدا کند نرخ نوسازی کمتر می‌شود و به همین دلیل هم اکثر لپ تاپ‌های گیمینگ ترجیح می‌دهند از رزولوشن FHD استفاده کنند.

میزان تأخیر نمایشگر برای لپ تاپ‌های گیمینگ و گیمرها اهمیت دارد و برای کاربران عادی این موضوع اهمیت نخواهد داشت. هرچقدر تأخیر کمتر باشد محتوا سریع‌تر پیش روی شما قرار می‌گیرد و از این طریق شما می‌توانید سریع‌تر واکنش دهید و پیروز نبرد COD یا هر بازی شوتر دیگری باشید.

باتری لپ تاپ

ازآنجایی‌که لپ‌تاپ‌ها، گجت‌­هایی قابل‌حمل محسوب می‌­شوند و اصولاً مزیت اصلی آن­‌ها نسبت به کامپیوترهای رومیزی همین ویژگی آن­‌هاست، باتری و طول عمر آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اگرچه که ممکن است برای برخی کاربران مثل گیمرها این ویژگی آن‌چنان هم حیاتی نباشد (یک دلیل عدم اهمیت میزان باتری برای گیمرها این است که در لپ­تاپ­‌های موسوم به گیمینگ نهایت توان پردازش گرافیکی تنها در حالتی است که لپ­تاپ مستقیماً به برق متصل باشد). حجم باتری یک لپ­تاپ را با وات ساعت نشان می‌دهند و طبیعتاً هر چه میزان این عدد بالاتر باشد شارژدهی بهتری را می‌توانید انتظار داشته باشید.

 

در نهایت اما موضوعی که در مورد باتری‌ها و شارژدهی محصولات باید بدانید این است که میزان دوام یک دستگاه الزاما به حجم باتری بالاتر آن نیست و بخش زیادی از این موضوع به بهینه‌سازی‌های نرم افزاری و سخت افزاری بستگی دارد. به طور عمومی لپ تاپ‌های ویندوزی شارژدهی باتری خیلی عالی ندارند و شاید بتوان 20 یا 25 درصد لپ تاپ‌های ویندوزی را از نظر شارژدهی مناسب و خوب در نظر گرفت. مک بوک‌ها از این نظر وضعیت بسیار بهتری دارند و به لطف تراشه‌های اختصاصی و بهینه خود اپل مدت زیادی را دوام می‌آورند.

کیبورد و تاچ‌پد

قبل از خرید لپ تاپ تصمیم بگیرید که قرار است از کیبورد و تاچ‌پد خود لپ تاپ استفاده کنید یا جزو کاربرانی هستید که کیبورد و موس جداگانه را ترجیح می‌دهند. اگر قرار است از کیبورد و تاچ‌پد خود لپ تاپ استفاده کنید حتما توجه داشته باشید که لپ تاپ کیبورد خوب و تاچ‌پد روان و بزرگی داشته باشد. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید بررسی‌های تخصصی لپ تاپ مورد نظر را مطالعه کنید یا ویدئوهای موجود آن را ببینید. دکمه‌های یک کیبورد خوب باید حس تایپ جذابی داشته باشند و مهم‌تر این که فاصله دکمه‌ها تنطیم باشد. تاچ‌پد خوب هم باید اندازه بزرگی داشته باشد و از ژست‌های حرکتی هم پشتیبانی کند و انگشت هم به صورت روان به روی آن حرکت کند.

 

جمع بندی

در این مطلب فاکتورهای مهمی را توضیح دادیم که اگر در نظر بگیرید خودتان می‌توانید به این سوال که چه لپ تاپی بخرم پاسخ دهید و مدل مناسب خود را انتخاب و خریداری کنید.

سوالات متداول

بهترین مشخصات لپتاپ­ در بازار و یا بهترین مارک لپ تاپ چیست؟ همان‌طور که در لاب­لای متن هم به طور ضمنی اشاره شد این سؤال جواب مشخصی ندارد و بستگی زیادی به نیاز و نوع کاربری شما از لپ­تاپ دارد و جواب این سؤال برای هر فردی متفاوت است. مثلاً بهترین لپ­تاپ برای یک دانش‌آموز با بهترین لپ­تاپ برای یک گرافیست کاملاً متفاوت است.

در راهنمای خرید لپتاپ کدام یک از ویژگی­‌ها برای انتخاب لپ ­تاپ اهمیت ویژه دارد؟ پاسخ به این سوال بسته به نوع کاربری و انتظارات مصرف‌کننده دارد. برای برخی سرعت پردازنده، برای برخی قدرت گرافیکی، برخی دیگر زیبای و … اولویت دارند. به طور کلی اما بهتر است به بخش‌هایی مانند سخت افزار و نمایشگر اهمیت بیشتری دهید. بخش سخت افزاری به طور کلی پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، هارد دستگاه و میزان حافظه رم را شامل می‌شود.

لپ تاپ چی بخرم خوبه؟ با توجه به توضیحات بالا و نیازی که خودتان از لپ تاپ دارید به راحتی می‌توانید فاکتورهای مختلف را اولویت‌بندی کنید و سپس به سراغ مدل‌های مناسب بروید.